joi, 30 iulie 2009

"The last Mimzy" ... taramul imaginatiei


Nume: The last Mimzy
Regizor: Robert Shaye
Aparitie: 23 martie 2007

Să zicem că am o oarecare simpatie pentru filmele S.F. Deşi un film pentru copii, "The Last Mimzy" nu scapă neobservat ochiului antrenat al adultului. Fără a vă dezvălui prea mult misterul, vă invit să visaţi şi cu această mică ocazie să cunoaşteţi lumea interesantă a filosofiei budiste.
Acest film reuşeşte cu măiestrie să îmbine jucăriile cu religia şi să trezească interesul copiilor şi al adulţilor.
Realizat în minunate culori şi forme, te aduce într-o lume de visare de unde nu vrei să mai pleci. Doar genericul de la sfârşit te poate readuce la realitatea mai puţin colorată.
Aventura minunată a doi copii, frate şi soră reprezintă un interes pentru cei mici. Se pot identifica mai uşor cu personajele şi pot înţelege mult mai bine acţiunea filmului. Atenţie, este totuşi un film de văzut cu părinţii lângă.
L-am văzut deja de 3 ori şi vă pot mărturisi că de fiecare dată este la fel de interesant. Putem să vedem prin inocenţa copiilor noştri o alta lume, o lume pe care am pierdut-o atunci când am hotărât că este timpul să devenim adulţi. Şi miracolele erau din ce în ce mai puţine.
Cei doi copii reuşesc să salveze viitorul prin lacrimi (la propriu). Probabil că oamenii deveniseră atât de insensibil încăt uitaseră să plângă.
Mai multe nu vă spun pentru că sunt tentată să vă dezvălui tot misterul, şi nu vreau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu